Αμύγδαλα πραλινέ

Αμύγδαλα πραλινέ Αμύγδαλα πραλινέ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα αφαιρόντας τη φλούδα τους και βάζοντάς τα για λίγο σε βραστό νερό. Τοποθετούμε το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αμύγδαλα σε ενα τηγάνι και τα ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι να καβουρδιστούν και να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσουν. Αλείφουμε το μάρμαρο της κουζίνας με λίγο βούτυρο, αδειάζουμε επάνω τα αμύγδαλα και μόλις κρυώσουν και γίνουν μία μάζα, την σπάμε σε κομμάτια, την θρυμματίζουμε και χρησιμοποιούμε το τρίμμα για να γαρνίρουμε τούρτες, να πασπαλίσουμε παγωτά κ.λπ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε