Συστατικά
- 1 αιματιά 60 εκ.
- αίμα από το λαιμό του χοίρου
- 1 κουταλιά γλίνα (λειωμένο χοιρινό λίπος)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μέλι
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
- πιπέρι
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο δυόσμο
Εκτέλεση
Ήδη έχουμε πλύνει πολύ καλά τα έντερα του χοίρου, τα έχουμε γυρίσει ανάποδα με ένα καλάμι, αλλάζοντας πολλές φορές το νερό, τα έχουμε τρίψει με λεμόνι και αλάτι και τα έχουμε ξεπλύνει. Βάζουμε τη γλίνα μαζί με το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα δύο κρεμμύδια, μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το αίμα, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τον δυόσμο, το μέλι, τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα, μέχρι να πήξουν. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα έντερα και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα κιούπι. Τα καλύπτουμε τελείως με ζεστή γλίνα και τα αποθηκεύουμε. Όταν θελήσουμε να φάμε τις αιματιές, τις βγάζουμε από το κιούπι με λίγο από το λίπος τους, τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και όταν ροδοκοκκινίσουν, τις κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.