Αιματιές με ρύζι

Αιματιές με ρύζι Αιματιές με ρύζι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 αιματιά εξήντα εκατοστών (παχύ έντερο εξήντα εκατοστών, η αιματιά δίνει τέσσερα δαχτυλίδια μήκους δεκαπέντε εκατοστών)
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 μάτσο σέσκουλα (σε μέγεθος σαν ένα φουντωτό μαρούλι)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις αιματιές που βρίσκονται διατηρημένες σε άρμη και τις ξεπλένουμε καλά, ώστε να φύγει το αλάτι. Ζεματίζουμε τα σέσκουλα σε βραστό νερό για τρία λεπτά και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το ρύζι, τις σταφίδες, τα σέσκουλα, το αλάτι και το πιπέρι και γεμίζουμε με το μίγμα αυτό την αιματιά. Ανά δεκαπέντε εκατοστά τη στρίβουμε, τη δένουμε και σχηματίζουμε τα τέσσερα δαχτύλια.

Ρίχνουμε τα δαχτύλια σε βραστό νερό, τα αφήνουμε να βράσουν για σαράντα πέντε λεπτά και τα σουρώνουμε. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν ψηθούν, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε