Αγριόχηνα σε κρούστα με μπαχαρικά

Αγριόχηνα σε κρούστα με μπαχαρικά Αγριόχηνα σε κρούστα με μπαχαρικά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 2 κιλά αλεύρι
  • 20 γρ. αλάτι
  • 4 κουταλιές μαύρο σουσάμι
  • 4 κουταλιές σπόροι κύμινου
  • 2 κουταλιές κύμινο σε σκόνη
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 αυγά

Για τη γέμιση:

  • 2 μπούτια πάπιας
  • 350 γρ. λίπος χοιρινό
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 2 ματσάκια μαϊντανό
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη χήνα:

  • 1 χήνα ή γαλοπούλα
  • 3 κουταλιές κύμινο
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το σουσάμι και το κύμινο. Προσθέτουμε τα 2/3 νερού και ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες στο ψυγείο. Για τη γέμιση: Ξεκοκαλίζουμε τα μπούτια της πάπιας και κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες. Περνάμε το κρέας μαζί με τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό από τη μηχανή του κιμά. Ανακατεύουμε με το κύμινο, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε την χήνα.

Για τη χήνα: Ανακατεύουμε το κύμινο και την κανέλα με το λάδι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Αλείφουμε τη χήνα με το μείγμα και την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τη χήνα στο κέντρο. Χτυπάμε τα 2 αυγά και αλείφουμε τη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από τη χήνα ώστε να σχηματιστεί μια κρούστα. Ψήνουμε τη χήνα σε λαδωμένο ταψί για 30 λεπτά ώσπου να ψηθεί η ζύμη, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160?C.χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120?C και ψήνουμε για 5 ώρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε