Αγριόχηνα με σάλτσα σόγιας

Αγριόχηνα με σάλτσα σόγιας Αγριόχηνα με σάλτσα σόγιας
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 χήνα σε 8 μερίδες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισο
  • 250ml σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές άμυλο πατάτας ή κορν φλάουρ
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τη χήνα σε νερό να τη σκεπάζει, μαζί με τα λαχανικά, τη σάλτσα σόγιας και τον γλυκάνισο για μιάμιση ώρα. Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε το κρέας και σουρώνουμε το ζωμό. Σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε 1 λίτρο από το ζωμό ώστε να μειωθεί στο μισό. Διαλύουμε το άμυλο σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο ζωμό. Προσθέτουμε την κρέμα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το κρέας στη σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει βράση πασπαλίζοντας με σχοινόπρασο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε