Αγκινάρες ομελέτα

Αγκινάρες ομελέτα Αγκινάρες ομελέτα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 8 αγκινάρες
  • χυμός 2 μέτριων λεμονιών
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε μία-μία τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε στο χυμό των λεμονιών για να μη μαυρίσουν. Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Τις βάζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο και το λάδι, να ψηθούν σε σιγανή φωτιά, σκεπασμένες με το καπάκι. Μόλις ψηθούν, χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και το κορν φλάουερ και περιχύνουμε τις αγκινάρες. Ψήνουμε την ομελέτα και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε