Αχλάδια γεμιστά με κολοκύθα

Αχλάδια γεμιστά με κολοκύθα Αχλάδια γεμιστά με κολοκύθα
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 αχλάδια
  • 4 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 600 γρ. κολοκύθα
  • 200 γρ. μακαρόν θρυμματισμένα ή εργολάβους
  • 6 μακαρόν ολόκληρα ή εργολάβους
  • 2 κουταλιές αμύγδαλα θρυμματισμένα
  • 2 κουταλιές σταφίδες λευκές
  • 1 πρέζα κανέλα
  • λίγο λικέρ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κρασί με τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζουμε τα αχλάδια ολόκληρα αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια,απο κάτω . Τα αφήνουμε να κρυώσουν.Κρατάμε τη σάλτσα. Ψήνουμε την κολοκύθα στο φούρνο στους 150οC για 1 ½ ώρα βρέχοντάς τη κάθε τόσο με λίγο λικέρ. Περνάμε την κολοκύθα από σίτα μέσα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά  και την ανακατεύουμε με τις σταφίδες, τα θρυμματισμένα μακαρόν, τα αμύγδαλα, λίγη κανέλα και αν θέλουμε λίγη ακόμα ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μείγμα τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει. Γεμίζουμε τα αχλάδια, βουτάμε τα 6 μακαρόν στο λικέρ και τοποθετούμε από ένα πάνω σε κάθε αχλάδι και περιχύνουμε με τη σάλτσα απο το βράσιμο των αχλαδιών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε