Ψωμί Γερμανικό σίκαλης (ROGGENBROT)

Ψωμί Γερμανικό σίκαλης (ROGGENBROT) Ψωμί Γερμανικό σίκαλης (ROGGENBROT)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 7000 γρ. αλεύρι σίκαλης γερμανικού τύπου No 997
  • 150 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. βελτιωτικό
  • 3000 γρ. γερμανικό VOLLSAUER ή 4500 γρ. ξινάδι μαύρο
  • 3500 γρ. νερό 20°C
  • 100 γρ. μαύρη βύνη ROGGENA (ROGGENA)

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι, το αλάτι, την μαγιά, το βελτιωτικό, το ξινάδι, το νερό και την βύνη για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 5 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Παρατηρούμε ότι το ζυμάρι κολλάει χωρίς ξεκούραση. Κόβουμε αμέσως σε κομμάτια βάρους 450 γρ. για στρόγγυλα ψωμιά ή 550 γρ. για ψωμιά φόρμας. Τα πλάθουμε στρόγγυλα ή τα βάζουμε σε φόρμες, αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει σε αλεύρι σίκαλης. Στοφάρουμε τα ψωμιά για 40 λεπτά περίπου. Πρίν το φούρνισμα τα γυρίζουμε ανάποδα. Φουρνίζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 250°C, ενώ κατεβάζουμε τη θερμοκρασία μετά το φούρνισμα και ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά της ώρας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε