Πάστα φλώρα (β' συνταγή)

Πάστα φλώρα (β' συνταγή) Πάστα φλώρα (β' συνταγή)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
  • μαρμελάδα βερύκοκου
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Δουλεύουμε το βούτυρο καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το κονιάκ, το μπείκιν και το αλεύρι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, βάζουμε το μείγμα στο πάτο, το στρώνουμε να πάει παντού, κρατάμε λίγη ζύμη για τα μπαστουνάκια, βάζουμε την μαρμελάδα και μετά τα μπαστουνάκια. Αλείφουμε τα μπαστουνάκια με το ασπράδι αυγών. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε