2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι σε μικρούς κύβους
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 πρέζες δυόσμο
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 3 πιπεριες Φλωρίνης
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε στρογγυλές φέτες
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
- τυρί φέτα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε στο λάδι το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάρουμε χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε τον δυόσμο και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις κόβουμε κάθετα στα 4. Τηγανίζουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τέλος τις πιπεριές. Τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι τους και αλατοπιπερώνουμε. Σε ταψάκι στρώνουμε μία στρωση πατάτες, το κρέας, ξανά πατάτες, την μελιτζάνα, τις πιπεριές και τέλος, την φέτα. Ψήνουμε για λίγη ώρα στο φούρνο και σερβίρουμε.