Κεσκιούλ (κρέμα αυγδάλου)

Κεσκιούλ (κρέμα αυγδάλου) Κεσκιούλ (κρέμα αυγδάλου)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά γάλα
  • 350 γρ.ζάχαρη
  • 200 γρ.αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1 1/2 φλιτζ. καφέ κορνφλάουρ (νισεστέ)
  • 11/2 κουτ. σούπ. ρυζάλευρο
  • 1 κουτ. σούπ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 1/2 κουτ. γλυκ. άρωμα πικραμύγδαλου
  • 1 πρέζα αλάτι τρίμμα ινδικής καρύδας φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ με το ρυζάλευρο, τα οποία έχουμε προηγουμένως λιώσει με λίγο νερό. Βράζουμε την κρέμα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Αφου πήξει, ρίχνουμε τα κοπανισμένα αμύγδαλα, 1 πρέζα αλάτι, το βούτυρο και το άρωμα του πικραμύγδαλου. Σβήνουμε τη φωτιά και χτυπάμε την κρέμα με την ξύλινη κουτάλα, για 10 λεπτά (όχι στο μίξερ, γιατί θα κόψει). Αδειάζουμε το κεσκιούλ σε γυάλινα μπολάκια. Πασπαλίζουμε με τρίμμα ινδικής καρύδας και τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε