Συστατικά
Για τους κεφτέδες:
- 1/2 κιλό κιμάς αρνίσιος
- 1 1/2 κιλό ψιλό πλιγούρι
- 4 αυγά
- 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι κόκκινο
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
Για την γέμιση:
- 1 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσος
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό φρέσκο
- 15 γρ. αλάτι
- 3 γρ. μαύρο πιπέρι
- 2 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 3 γρ. κύμινο
- 3 γρ. μπαχάρι
Για το βράσιμο:
- Ζωμός βοδινός
Εκτέλεση
Για τη γέμιση:
Σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, και προσθέτουμε τον κιμά. Μόλις ο κιμάς αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, το μπαχάρι και 1 ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι ο κιμάς να τραβήξει τα υγρά του. Βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο για να κρυώσει.
Για τους κεφτέδες:
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσει και χωρίς να φουσκώσει πολύ. Το στραγγίζουμε, προσθέτουμε τον κιμά, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε να μπορέσουμε να πλάσουμε τον κιμά. Σε βρεγμένες παλάμες παίρνουμε ένα κομμάτι κιμά και κάνουμε μια λακκούβα. Βάζουμε λίγη από την γέμιση που βάλαμε στο ψυγείο και το κλείνουμε ώστε να πάρει στρόγγυλο σχήμα. Βράζουμε το ζωμό και ρίχνουμε τους κεφτέδες. Όταν ανεβούν στην επιφάνεια, είναι έτοιμοι. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρουμε με λεμόνι.