Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας

MASLATIA COOK

Σπιτικό ξύδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Σπιτικό ξύδι Κάντε μόνες σας το ξύδι βάζοντας μέσα σε μισό μπουκάλι ένα μακαρόνι χοντρό με τρύπα στη μέση. Όταν λιώσει το μακαρόνι το ξίδι είναι έτοιμο.

Μουστάρδα με λεμόνι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Μουστάρδα με λεμόνι Η μουστάρδα διατηρείται περισσότερο καιρό αν βάλετε στο βαζάκι της μια φέτα λεμονιού.

Κρατήστε το άρωμα από πορτοκάλια και λεμόνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Κρατήστε το άρωμα από  πορτοκάλια και λεμόνια Μπορείτε να τρίψετε σε λεπτό τρίφτη ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, να τα κλείσετε σε βαζάκια και να ρίξετε από πάνω λίγο κονιάκ. Διατηρήστε τα στο ψυγείο και θα έχετε ένα θαυμάσιο αρωματικό για τα κέικ και τα γλυκά σας, όλο το χρόνο.

Παγάκια λεμονιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Παγάκια λεμονιού Για να έχετε χυμό λεμονιού όλο το χρόνο, στύψτε μερικά λεμόνια και βάλτε το χυμό τους σε θήκες από παγάκια.

Λεμόνι ζουμερό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Λεμόνι ζουμερό Για να βγάλετε  περισσότερο χυμό από ένα λεμόνι βάλτε το για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων στη μεσαία ένδειξη.

Χυμός λεμονιού για τις αμυγδαλές...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Χυμός λεμονιού για τις αμυγδαλές... Το λεμόνι είναι ανακουφιστικό για τις αμυγδαλές των παιδιών που ερεθίζονται το χειμώνα. Ένα κουταλάκι στυμμένος χυμός λεμονιού είναι ότι πρέπει.

Χυμός αγγουριού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Χυμός αγγουριού Έχει διαπιστωθεί πως ο χυμός του αγγουριού θεραπεύει το βήχα και καθαρίζει το αίμα. Δεν είναι λοιπόν το αγγούρι μόνο νόστιμο και δροσιστικό, είναι και θεραπευτικό.

Τσάι με μανταρίνι και σουμάδα...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Τσάι με μανταρίνι και σουμάδα... Εάν συνηθίζετε να κάνετε το τσάι με λεμόνι, αυτή τη φορά δοκιμάστε το με μανταρίνι. Εάν ακόμη θέλετε να δώσετε ξεχωριστή γεύση προσθέστε όταν είναι ζεστό, ένα κουταλάκι σουμάδα. Θα σας φτιάξει την διάθεση.

Κρυολόγημα ή γρίπη;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Κρυολόγημα ή γρίπη; Το βράδυ πριν πάτε για ύπνο πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα, αφού προσθέσετε μια κουταλιά μέλι και ένα ποτηράκι του λικέρ μπράντι. Μετά πάρτε το χάπι που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας.

Μήλο στις πατάτες...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Μήλο στις πατάτες... Μήλο στις πατάτες... Οι πατάτες διατηρούνται καλύτερα και δεν φυτρώνουν αν βάλετε ανάμεσά τους 1-2 μήλα.

Μήλο στη σάλτσα...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Μήλο στη σάλτσα... Μήλο στη σάλτσα... Για να κάνετε πιο ελαφριά τη σάλτσα με βάση τα κρεμμύδια, προσθέστε ένα κομμάτι μήλο τριμμένο.

Μήλο, για φυσική ωρίμανση...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Μήλο, για φυσική ωρίμανση... Μήλο, για φυσική ωρίμανση... Για να ωριμάσουν οι άγουρες ντομάτες, τοποθετήστε τις σε σκιερό και δροσερό μέρος σε μια χάρτινη σακούλα. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, βάλτε στη σακούλα ένα μήλο που εκκρίνει αιθυλένιο και βοηθάει τη φυσική ωρίμανση.

Χωρίς δάκρυα...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Χωρίς δάκρυα... Χωρίς δάκρυα... Για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια, βάλτε τα στο ψυγείο για να παγώσουν καλά και καθαρίστε πρώτα όλο το κρεμμύδι και στο τέλος τη ρίζα του.

Ελαφρά κρεμμύδια...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Ελαφρά κρεμμύδια... Ελαφρά κρεμμύδια... Για να γίνουν λιγότερο δύσπεπτα τα τηγανιτά κρεμμύδια, πρώτα μαράνετέ τα λίγο με νερό και σκεπάστε τα προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι.

Ραπανάκια...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Οι συμβουλές της γιαγιάς Δέσποινας
Ραπανάκια... Ραπανάκια... Τα ραπανάκια διατηρούνται φρέσκα εκτός ψυγείου αν βάλετε τα φύλλα τους μέσα στο νερό και τις ρίζες τους στον αέρα.
Αρχή της σελίδας