6 βότανα που θα σε βοηθήσουν να συνέλθεις πιο γρήγορα από τη γρίπη.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023
6%20βότανα%20που%20θα%20σε%20βοηθήσουν%20να%20συνέλθεις%20πιο%20γρήγορα%20από%20τη%20γρίπη.

Υπάρχουν μια σειρά από θεραπευτικά βότανα, τα οποία βοηθούν σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό σε διάφορα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν συνήθως με το κοινό σε όλους κρυολόγημα του χειμώνα. Αν υποφέρετε από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος σίγουρα αναζητάτε φυσικές λύσεις που θα σας ανακουφίσουν και θα σας βοηθήσουν να αναρρώσετε το ταχύτερο δυνατό.


Χαμομήλι

Το εκχύλισμα χαμομηλιού καθώς και οι συνδυασμοί του με άλλα βότανα, έχει φανεί ότι συμβάλλει στη μείωση των ελκών, των διαταραχών του στομάχου και των συμπτωμάτων του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου είναι εξαιρετικό κατά του κρυολογήματος και του πονόλαιμου. Ακόμη, όμως κι αν αρρωστήσουμε με γρίπη ή συνάχι η εισπνοή ατμού από το εκχύλισμα του χαμομηλιού μπορεί να καταπραΰνει το κρύωμά μας και να μειώσει την καταρροή.

 

Μέντα

Η μέντα βοηθά το αναπνευστικό σύστημα δεδομένου ότι περιέχει μενθόλη, παρέχει αντι-συμφορητικές ιδιότητες ανακουφίζει αποτελεσματικά από πληθώρα προβλημάτων του πεπτικού. Βοηθά σε κολικούς, διάρροια καταπολεμά δραστικά το βήχα, βρογχίτιδα, τη μείωση του πυρετού, πονόλαιμο και τη γρίπη είναι ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί για εισπνοές σε περιπτώσεις ρινικής συμφόρησης.

 

Φασκόμηλο

Το βότανο αυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα για την αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριδιακή του δράση και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα αν υποφέρετε από πονόλαιμο συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του βήχα, της ιγμορίτιδας και της φαρυγγίτιδας.

 

Τσάι του βουνού

Το τσάι του βουνού είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό βότανο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, της ρινικής συμφόρησης, των αναπνευστικών προβλημάτων και του επίμονου βήχα. Επίσης να αποτρέψει τους πονοκεφάλους και την κόπωση και να ενισχύσει το συνολικό ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου.

 

Τζίντζερ

Χάρη στην αντιμικροβιακή και αντιπυρετική του δράση, το τζίντζερ είναι ευεργετικό για την ανακούφιση διαφόρων προβλημάτων που προκαλούνται όταν έχεις κάποιο κρύωμα όπως ρινική συμφόρηση και για τους πόνους στις αρθρώσεις είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της ημικρανίας και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων.

 

Ευκάλυπτος

Τα φύλλα του περιέχουν ευκαλυπτέλαιο, το οποίο είναι αντισηπτικό και αντιπυρετικό, χρησιμοποιείται ως φυσικός τρόπος αντιμετώπισης των φλεγμονών του αναπνευστικού συστήματος αιώνες τώρα χρησιµοποιείται για εντριβές στο στέρνο, για να βελτιώσει την αναπνοή σε κρυολογήµατα και ιγµορίτιδες και είναι εξαίρετο αντιπυρετικό επίσης βοηθάει στο πονόλαιμο ,στο βήχα, και ρινική συμφόρηση.

 

 

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε