Φιλοσοφίες

MASLATIA COOK

Φιλοσοφίες


22/10/2013 11:05:35 πμ

Για να είναι κανείς λαίμαργος χρειάζεται μόνον ακόρεστη όρεξη. Αλλά απαιτείται φίνα κρίση, βαθιά γνώση κάθε κλάδου της γαστριμαργικής τέχνης, αισθησιακός κι ευαίσθητος ουρανίσκος και χίλιες δυο άλλες ιδιότητες που δύσκολα συνυπάρχουν για να γίνει κανείς άξιος του τίτλου του καλοφαγά.

…Υπάρχει γυναίκα, όσο όμορφη κι να είναι, που να αξίζει όσο εκείνες οι θαυμάσιες πέρδικες του Λανγκντόκ…

Μπορεί κανείς να συγκρίνει ένα χαριτωμένο πρόσωπο με ανόητο χαμόγελο με τα έξοχα αρνιά των Αρντέν… που το κρέας τους σχεδόν λιώνει στο στόμα;

Τα στρείδια είναι το σύνηθες πρώτο πιάτο του χειμωνιάτικου προγεύματος… πράγματι είναι από αυτά που δεν γίνεται να λείπουν.

Η πείρα αποδεικνύει ότι μετά τις πέντε-έξι ντουζίνες τα στρείδια παύουν να αποτελούν ευχαρίστηση.

Στο τέλος αυτού του μήνα [Απριλίου] βλέπει κανείς τις κορυφές από τα σπαράγγια να προβάλλουν, κάτι που δίνει μεγάλη ανακούφιση σ’ εκείνους που, κουρασμένοι από τις πατάτες και τα ξερά δημητριακά, επιθυμούν κάτι πράσινο.

Η κουζίνα είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούν να γίνουν ανακαλύψεις.

Grimod de la Reyniere

Αρχή της σελίδας