Τα φρούτα και τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
Τα%20φρούτα%20και%20τα%20οφέλη%20που%20προσφέρουν%20στον%20οργανισμό%20μας

Εκτός του ότι είναι υγιεινά, τα περισσότερα φρούτα είναι γλυκά, ενυδατικά και σίγουρα νόστιμα. Τα φρούτα είναι φυσικά πλούσια σε  ποικιλία θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Το να επιλέγετε εποχιακά προιόντα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την διατροφή σας, αφού περιέχουν την μέγιστη φρεσκάδα και θρεπτική αξία που θέλετε για την καθημερινή σας διατροφή.

 

ΑΝΑΝΑΣ

Ο ανανάς είναι ένα τροπικό φρούτο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Η κατανάλωσή του μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη δημιουργία ισχυρών οστών και στη δυσπεψία. Πέρα από την πλούσια, γλυκόξινη γεύση του, έχει υψηλή διατροφική αξία. 100γρ ανανά αποδίδουν μόλις 50 θερμίδες, ενώ το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μαγγάνιο. Τέλος, βοηθάει και στην καλύτερη απορρόφηση της πρωτεΐνης από τον οργανισμό.

ΣΜΕΟΥΡΑ

Tα σμέουρα περιέχουν ενώσεις που αντιστρέφουν το οξειδωτικό στρες. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για να βοηθήσουν στην πέψη, τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα και την απώλεια βάρους.

ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

Tα βατόμουρα προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση της αντοχής των οστών, της ψυχικής υγείας και της υγιούς αρτηριακής πίεσης. Επίσης βελτιώνουν την όραση, συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος.

ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη c. Στην πραγματικότητα ένα ολόκληρο, μεσαίο γκρέιπφρουτ σάς παρέχει το 100% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη c, συμβάλλει στο αδυνάτισμα και στην μείωση του κινδύνου διαβήτη. Επιπλέον διαθέτει μικρές ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου.

Φράουλες

Οι φράουλες προσφέρουν ένα υγιεινό, χαμηλό σε θερμίδες 150 γραμμάρια φράουλες περιέχουν 50 θερμίδες, περιέχουν λίγα σάκχαρα και πολύ νερό. Είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α. Ακόμα περιέχουν κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, ψευδάργυρο και διάφορα άλλα ιχνοστοιχεία σε μικρότερες ποσότητες.

Αχλάδια

Είναι μια πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνης C. Αποτελούν μια πλούσια πηγή νερού, φυτικών ινών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείωv.  Το δέρμα ενός αχλαδιού είναι το μέρος όπου βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος των ινών του, καθώς και μια υψηλή συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών, επομένως είναι καλύτερο να τρώτε αυτό το φρούτο με τη φλούδα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε