Πρήξιμο και διατροφή

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023
Πρήξιμο%20και%20διατροφή

Το να ξυπνάς με φουσκωμένο στομάχι μπορεί να είναι άβολο και να δώσει τον τόνο για μια λιγότερο  ιδανική μέρα. Τα καλά νέα όμως είναι ότι υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, για να γλιτώσουμε την ενόχληση. Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν με φυσικό τρόπο, επίσης πολλά ροφήματα που μπορείς να πιείς όταν παλεύεις με το πεπτικό σύστημα και αναζητάς κάποια γρήγορη ανακούφιση.

Μπανάνες

Οι μπανάνες καταπολεμούν το φούσκωμα και αποθαρρύνουν την κατακράτηση νερού λόγω της περιεκτικότητάς τους σε κάλιο. Το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών. Ως εκ τούτου, οι τροφές πλούσιες σε κάλιο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κατακράτησης νερού. Εκτός από τις μπανάνες, μπορείς να βρείς κάλιο και στα αποξηραμένα φρούτα, όπως τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και οι σταφίδες. Ρυθμίζοντας έτσι τα επίπεδα του νατρίου στο σώμα που  μπορούν να μειώσουν το φούσκωμα που προκαλείται από το αλάτι.

Χαμομήλι και τσάι με μέντα

Το χαμομήλι είναι απολαυστικό μετά από μια έντονη μέρα για να χαλαρώσουμε και να ξεκουράσουμε το σώμα μας, λειτουργεί ευεργετικά, ανακουφίζει από την δυσκοιλιότητα. Το τσάι μέντας χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως «γιατροσόφι» για το στομαχόπονο και έχει αποδειχθεί στο πλαίσιο αρκετών μελετών ότι το έλαιο του φυτού της μέντας μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Επιπλέον, η μέντα φαίνεται να ανακουφίζει από τους εντερικούς σπασμούς, καθώς και τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλούν, όπως το φούσκωμα και ο πόνος.

Αγγούρι

Έχοντας ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (96%), το αγγούρι μπορεί να προσφέρει σημαντική ενυδάτωση στον οργανισμό. Βοηθά  στην ανακούφιση από την κατακράτηση υγρών, συμβάλλοντας στη μείωση του πρηξίματος. Όπως, λοιπόν, βοηθάει τα μάτια μας να ξεπρηστούν, έτσι βοηθά και το στομάχι. Να θυμάστε πάντα ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μας κρατούν καλά ενυδατωμένους.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια θαυματουργή ρίζα, που χαρίζει πολυάριθμα οφέλη στον οργανισμό. Με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και πεπτική δράση. Το τζίντζερ περιέχει ένα ένζυμο που βοηθά το πεπτικό σας σύστημα να διασπάσει την πρωτεΐνη αλλά και τα τρόφιμα να αφομοιωθούν πιο εύκολα, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το φούσκωμα και τις έντονες δυσπεψίες. Χρησιμοποιήστε φρέσκο τζίντζερ παντού. Σε σαλάτες, σε smoothies, σε συνταγές ή τσάϊ. 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε