Τα αγαπημένα μας σνακ μας ακολουθούν στην παραλία

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023
%20Τα%20αγαπημένα%20μας%20σνακ%20μας%20ακολουθούν%20στην%20παραλία

Αν πρόκειται να περάσετε μία ολόκληρη ημέρα στην παραλία ή στην πισίνα. Η πολύωρη παραμονή είναι πρόκληση αφού τείνει να ανοίγει την όρεξη και να αφυδατώνει το σώμα. Χρειάζεται να έχουμε κάποια υγιεινά σνακ για να μας κρατούν σε κορεσμό, ειδικά αν μένουμε στην παραλία για αρκετή ώρα. Αρχικά προμηθευτείτε ένα μικρό ψυγείο παραλίας, έτσι ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε τα σνακ σας ακόμα και αν μείνετε πολλές ώρες στην παραλία. Μπορείτε μέσα να έχετε βάλει μπουκάλια με νερό (που τα έχετε βάλει στην κατάψυξη από την προηγουμένη ημέρα), έτσι ώστε να διατηρείτε τα φαγητά και τα σνακ σας στη θάλασσα, σε καλή θερμοκρασία αλλά και μόλις αυτά αρχίσουν να ξαπαγώνουν να μπορείτε να τα καταναλώσετε. Σας προτείνουμε καλοκαιρινά σνακ στην παραλία, για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους.

Λαχανικά

Κόψτε σε στικ μερικά καρότα, αγγουράκια για να πάρετε μαζί σας στην παραλία Όπως ίσως γνωρίζετε, είναι γεμάτα με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που κρατούν το σώμα σας δυνατό και υγιή. Ωστόσο μπορούμε μέσα σε ένα ταπεράκι να φτιάξουμε μία μικρή σαλάτα με αγγούρι. Για να κάνετε πιο ενδιαφέρουσα αυτή την επιλογή μπορείτε να πάρετε μαζί σας μια μικρή ποσότητα  ντιπ γιαουρτιού. Το αγγούρι κατά 92% αποτελείται από νερό γεγονός που το κάνει να θεωρείται το πιο αναζωογονητικό λαχανικό. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι όλα αυτά τα λαχανικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος σας από τον ήλιο. Επιπλέον, τα λαχανικά είναι μια μεγάλη πηγή νερού που θα βοηθήσει να κρατήσει ενυδατωμένα τα παιδιά.

Φρούτα/ φρουτοσαλάτα 

Είναι πλούσια σε περιεκτικότητα σε νερό όπου θα μας ενυδατώσουν αλλά και πλούσια σε φυτικές ίνες, οπότε θα μας χορτάσουν! Όπως είναι το καρπούζι, το πορτοκάλι και το πεπόνι. Για τα μικρότερα παιδιά που δεν τους αρέσει να τρώνε τα μήλα τους ολόκληρα, τα κόβουμε σε φέτες πριν φύγουμε και τοποθετούμε σε μεμονωμένες σακούλες με λίγο χυμό λεμονιού. Το λεμόνι δεν θα αφήσει τις φέτες μήλου να μαυρίσουν.

 

Τοστάκια ή σαντουιτσάκια 

Επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως και προσθέστε λαχανικά και φέτα, ή κασέρι και ντομάτα. Τα περισσότερα μεταποιημένα κρέατα, όπως το σαλάμι, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θα πρέπει να αποφεύγονται. Προσθέστε καλύτερα γαλοπούλα ή λούντζα μαζί με φέτες τυρί ή χαλούμι χαμηλών λιπαρών. Προσοχή όμως πρέπει να αποφύγουμε υλικά τα οποία μπορεί να αλλοιωθούν με τη ζέστη όπως η μαγιονέζα. Σπιτική σπανακόπιτα/χορτόπιτα ή τυρόπιτα με φύλλο που το έχετε φτιάξει οι ίδιοι με ελαιόλαδο αποφεύγοντας τις έτοιμες προκατεψυγμένες σφολιάτες. Σπιτική πίτσα με τυρί και διάφορα λαχανικά.

Μπάρες Δημητριακών με φρούτα, ταχίνι, μέλι 

Προτίμησε να βάλεις βρώμη, αμύγδαλα, cranberries και μέλι αντί για ζάχαρη για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Επιδιώξτε επιλογές με πιο χορταστικά υλικά όπως ξηρούς καρπούς ή βρώμη και παραλείψτε αυτές με κολλώδη υλικά, όπως καραμέλα ή λιωμένη σοκολάτα, γιατί το φαγητό σας θα καταλήξει με αρκετή άμμο. Μπορείς να φτιάξεις μια μεγάλη ποσότητα και να την αποθηκεύσεις για καιρό, αφού κλεισμένες καλά σε ένα βάζο οι μπάρες δεν παθαίνουν τίποτα. Κριτσίνια/κράκερς/φρυγανιές κατά προτίμηση ολικής αλέσεως - είναι εύκολα στη μεταφορά και δεν αλλοιώνονται από τον ήλιο και τη ζέστη.

 

Ποπ Κορν 

Μια ακόμη καλή επιλογή που λατρεύουν τα παιδιά είναι τα ποπ κορν. Φτιάξτε σπιτικά, χωρίς συντηρητικά ποπ κορν και δώστε τα άφοβα στα παιδιά όταν πεινάσουν. Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Β. Μπορούν να μεταφερθούν εύκολα ενώ δεν αλλοιώνονται με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην παραλία.

Αυτό που επίσης είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε στις μέρες που εκτειθέμεθα τόσες ώρες στη ζέστη και τον ήλιο, είναι η απαραίτητη ενυδάτωση του σώματός μας. Καταναλώνουμε, λοιπόν, άφθονο νερό ή και κρύο τσάι χωρίς ζάχαρη.  Εναλλακτικά προτιμήστε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα!



 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ LETS ΚΑΙ ΤΗΣ COOK

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε