Χιουνκιαρ Μπεγιεντί

Χιουνκιαρ Μπεγιεντί Χιουνκιαρ Μπεγιεντί
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό αρνίσιο ή μοσχαρίσιο μπούτι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 3 μελιτζάνες (περίπου 1 1/2 κιλό)
  • 3 ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπ. ρίγανη

Εκτέλεση

Ροδίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύοντας καλά, για να ροδίσουν όλα τα κομμάτια. Σβήνουμε με τον πολτό της ντομάτας. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ρίγανη και ψήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει λίγη σάλτσα.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκαζάκι. Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια, προσέχοντας να μη σβολιάσει. Όταν πήξει η κρέμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τρίμμα από μοσχοκάρυδο. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε γρήγορα με ανοξείδωτο μαχαίρι, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Όλα αυτά με γρήγορες κινήσεις, για να μη μαυρίσει η μελιτζάνα.

Στο τέλος προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και σερβίρουμε τον πουρέ μαζί με το κρέας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε