Χελιδονόψαρο σούπα

Χελιδονόψαρο σούπα Χελιδονόψαρο σούπα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 χελιδονόψαρο κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, κόβουμε σε φέτες και πλένουμε το ψάρι. Το βράζουμε σκέτο, με 1 πρέζα αλάτι, δίχως να κλείσουμε την κατσαρόλα. Όταν κοντεύει να ψηθεί, προσθέτουμε το λάδι.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το χυμό του λεμονιού και ελάχιστο ζωμό από τη σούπα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ενώ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην κόψει το ασπράδι του αυγού.

Σερβίρουμε την ψαρόσουπα με το ψάρι, αφού την πασπαλίσουμε με μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε