Χαλβάς ΄Αγρας

Χαλβάς ΄Αγρας Χαλβάς ΄Αγρας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 150 γρ. αλεύρι σταρένιο
  • 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κιλό μυζήθρα φρέσκια
  • 300 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • μοσχοκάρυδο
  • μαστίχα

Για το σιρόπι:

  • ζάχαρη
  • νερό
  • φύλλα πορτοκαλιάς ή νερατζιας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε ενα μείγμα από φρέσκια μυζήθρα, σιμιγδάλι, αλεύρι, μοσχοκάρυδο και μαστίχα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη μάζα. Πλάθουμε σε μικρές μπάλες και τις βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά. Κατόπιν τρίβουμε τις μπάλες στον τρίφτη, όχι στο μπλέντερ. Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα τα όποια έχουμε βράσει, ξεφλουδίσει και χοντροκόψει και ανακατεύουμε.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά.

Περιχύνουμε, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε