Τυράκια Σαντορίνης

Τυράκια Σαντορίνης Τυράκια Σαντορίνης
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σαντορίνη

Συστατικά

  • γάλα (κατσικίσιο ή πρόβειο)
  • πυτιά
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε την πυτιά διαλυμένη σε λίγο από το ίδιο το γάλα. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε. Όταν πήξει, το αδειάζουμε σε ενα σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι για να φύγει το τυρόγαλο. Παίρνουμε τα μικρά κυλινδρικά καλαθάκια φόρμες που είναι ειδικά για το τυρί και στοιβάζουμε μέσα το μαλακό υλικό. Το στοιβάζουμε καλά για να μην μείνουν τρύπες. Αφού φορμαριστεί το τυρί, το αναποδογυρίζουμε μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα και το αλατίζουμε καλά γύρω-γύρω. Μετά το βάζουμε σε σημείο που αερίζεται καλά, όπως σχάρα, σήτα, καλαμένιο επίπεδο. Όταν στεγνώσουν τα τυράκια, τα βάζουμε σε ενα πιθαράκι με λάδι. Αν μείνουν αρκετό καιρό μέσα στο λάδι, πιπερίζουν όπως η κοπανιστή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε