Τσερέκι

Τσερέκι Τσερέκι
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Φλώρινα

Συστατικά

  • 1/4 αρνιού με πλευρά, περίπου 1 1/2 κιλό αρνί
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή κούπα του καφέ ρύζι
  • 1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο ψιλικομμένο μαϊντανό ή άνηθο
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά  στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν, αλάτι, πιπέρι και ρύζι. Ανακατεύουμε το μείγμα για μερικά λεπτά και προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊδντανό ή τον άνηθο και το αποσύρουμε από την φωτιά. Παίρνουμε το κρέας όπως είναι, χωρίς να σπάσουμε τα πλευρά, τα ξεκολλάμε με το χέρι από την κάτω πλευρά των πλευρών, σιγά-σιγά, και ξεκολάμμε το κρέας από το κόκκαλο. Τρίβουμε το κρέας με  λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Στην κοιλότητα που έχουμε σχηματίσει στο κρέας τοποθετούμε την έτοιμη γέμιση. Ράβουμε τα ανοίγματα και από πάνω και από κάτω. Τοποθετούμε το γεμισμένο κρέας σε ένα ταψί και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε γύρω-γύρω χοντροκομμένες πατάτες τις οποίες αλατοπιπεώνουμε. Περιχύνετε με 1/2 λεμόνι, λάδι και 1/2 κούπα νερό τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς  Κελσίου για 2 ώρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε