Σπλήνες γεμιστές

Σπλήνες γεμιστές Σπλήνες γεμιστές
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 σπλήνες αρνίσιες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουτ. σούπ. κουκουνάρια
  • 2 κουτ. σούπ. σταφίδες
  • 2 φλιτζ. καφέ ρύζι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • μοσχοκάρυδο
  • 2 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • βελόνι και κλωστή

Για το τηγάνισμα:

  • 2 αυγά αλεύρι
  • γαλέτα
  • λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις σπλήνες. Αφαιρούμε με προσοχή τις πέτσες και τα λίπη, δίχως να τραυματίσουμε την επιφάνεια. Χαράζουμε στην πλατιά πλευρά της σπλήνας μια σχισμή περίπου 3 εκ. Με ένα μαχαίρι με στρογγυλή μύτη διευρύνουμε εσωτερικά το άνοιγμα της σπλήνας, προσέχοντας να μην τη σχίσουμε. Αφαιρούμε το αίμα.

Ροδίζουμε τα κουκουνάρια και το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες, τον άνηθο, την κανέλα, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο, και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Γεμίζουμε κάθε σπλήνα με ένα κουταλάκι από τη γέμιση και ράβουμε με βελόνι και κλωστή τη σχισμή. Βράζουμε νερό με αλάτι και βούτυρο και τις βάζουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά. Όταν ψηθούν, τις βγάζουμε από τη χύτρα. Αφού κρυώσουν, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βουτάμε στο αλεύρι, το αυγό και τη γαλέτα και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Τις σερβίρουμε ζεστές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε