Σούπα βοδινού κρέατος με αυγολέμονο

Σούπα βοδινού κρέατος με αυγολέμονο Σούπα βοδινού κρέατος με αυγολέμονο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό βοδινό κρέας (κατά προτίμηση κότσι)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • καρότα
  • πατάτες (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι για σούπα

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
  • 1 κουταλιά του γλυκού κορν-φλάουρ

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας αφαιρώντας με ένα κουτάλι τον αφρό  που σχηματίζεται στην αρχή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ρΰζι. Μόλις βράσει καλά αφαιρούμε το κρέας, σουρώνουμε το ζωμό σε ένα σουρωτήρι ψιλό και βράζουμε σε αυτό το ζωμό το ρύζι. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά. Μέσα σε λίγο νερό διαλύουμε το κορν-φλάουρ και το προσθέτουμε στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και ρίχνουμε σταδιακά 2 κουταλιές της σούπας ζωμό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγολέμονο στο ζωμό του κρέατος και ανακατεύουμε καλά. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, το αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε