Σάλτσα ψωμιού με χοιρινό σε γάλα

Σάλτσα ψωμιού με χοιρινό σε γάλα Σάλτσα ψωμιού με χοιρινό σε γάλα
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
2:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1000 γρ χοιρινό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο αγριοκύμινο
  • 4 κουταλιές της σούπας λίπος
  • 2 τεμαχισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 τεμαχισμένες σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. καφέ μανιτάρια σε φέτες
  • 4 φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 μίσχοι θυμάρι
  • 6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  • 1 γεμάτη κουταλιά βάση σάλτσας κοτόπουλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πολτός αντζούγιας
  • λίγη τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας, το αλείφουμε με αλάτι, πιπέρι και σκόνη αγριοκύμινου. Το σοτάρουμε στο λίπος και ψήνουμε  για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις σκελίδες σκόρδου, τα μανιτάρια και  2 φλιτζάνια ζεστό γάλα από πάνω. Βάζουμε τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι στο γάλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα μετά από 30 λεπτά. Βάζουμε  το κρέας στη γάστρα και ψήνουμε για 80-90 λεπτά, στους 180ºC γυρνώντας το συνεχώς ενώ το έχουμε  τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο μαζί με το φρυγανισμένο ψωμί. Αφού ψηθεί αφαιρούμε την κρούστα από τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το φρυγανισμένο ψωμί και το κόβουμε σε φέτες. Πέρνουμε τα ζουμιά από το κρέας, τη βάση σάλτσας κοτόπουλου, τον πολτό αντζούγιας, το πιπέρι, τη φλούδα λεμονιού και τον μαϊντανό τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούνε. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και σερβίρουμε με πιάτο λαχανικών, με καρότα, σέλινο, μπρόκολο, σπαράγγια και λάχανο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε