Σάλτσα πιπεριού με ωμοπλάτη αρνιού

Σάλτσα πιπεριού με ωμοπλάτη αρνιού Σάλτσα πιπεριού με ωμοπλάτη αρνιού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 800 γρ. ωμοπλάτη αρνιού χωρίς κόκαλα
  • αλάτι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρύο βούτυρο
  • 4 μίσχοι θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ματσάκι μικρά καρότα
  • 2 λάχανα
  • 12 μικρά κρεμμύδια
  • 1 2/3 κύβο από ζωμό αρνιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι, ζεσταίνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι ν απα΄ρει ελαφρώς χρώμα. Αφαιρούμε το κρέας από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει. Λαδώνουμε 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο με λίγο βούτυρο, βάζουμε το κρέας μαζί με τους μίσχους θυμαριού και τυλίγουμε. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα λαχανικά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς, μετά βράζουμε το ένα μετά το άλλο σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βάζουμε το τυλιγμένο κρέας σε νερό που βράζει, αφήνουμε το δοχείο στην άκρη και το αφήνουμε για 8 λεπτά. Μειώνουμε στο μισό το ζωμό αρνιού. Ανακατεύουμε βούτυρο, το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια στη σάλτσα και ροσθέτουμε τα λαχανικά. Καρυκεύουμε αρκετά με αλάτι και πιπέρι και βελτιώνουμε τη γεύση με μαϊντανό. Αφαιρούμε το κρέας από το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε διαγώνια σε λεπτές φέτες. Οι ψητές πατάτες με θυμάρι, δενδρολίβανο και φύλλα δάφνης ταιριάζουν με αυτό το πιάτο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε