Σάλτσα με ψημένο βοδινό

Σάλτσα με ψημένο βοδινό Σάλτσα με ψημένο βοδινό
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. μπούτι βοδινό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 150 γρ. μπέικον με λίπος σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 σακουλάκι στιγμιαίο στερεωτικό για ξινό ψητό (ξινόγλυκη γεύση)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άγρια μπαχαρικά
  • 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα από ρόδια
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Καλύπτουμε το ψητό με μπέικον και το τυλίγουμε με ρολό κουζίνας. Ζεσταίνουμε λάδι σε ταψί και σοτάρουμε το κρέας καλά μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε το νερό, το στερεωτικό, τα άγρια μπαχαρικά και σιγοψήνουμε σε καλυμμένο σκεύος σε μέτρια θερμοκρασία για 90 λεπτά. Αφαιρούμε το κάλυμμα και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα ροδιού, την κρέμα με τη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. Βγάζουμε το μπέικον και κόβουμε σε φέτες το κρέας. Σερβίρουμε με ντάμπλινγκς πατάτας και λάχανο, μαγειρεμένα στον ατμό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε