Σάλτσα μάνγκο και τσίλι με μπούτι αρνιού σε πήλινο

Σάλτσα μάνγκο και τσίλι με μπούτι αρνιού σε πήλινο Σάλτσα μάνγκο και τσίλι με μπούτι αρνιού σε πήλινο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ μπούτι αρνιού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 2 φέτες πορτοκαλιού
  • 1 φέτα λεμονιού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 ώριμα μάνγκο, σε λεπτούς κύβους (χωρίς κουκούτσια)
  • 2 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη πιπερόριζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • 4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 σακουλάκι στιγμιαίο στερεωτικό για ψητό βοδινό

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κρέας με αλάτι, πιπέρι, κάρυ και το καλύπτουμε με φέτες εσπεριδοειδών και φύλλα δάφνης. Γεμίζουμε το πήλινο σκεύος με νερό. Βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας κύβους μάνγκο στην άκρη. Λιώνουμε το υπόλοιπο με σκόρδο, χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού, σάλτσα σόγιας, πιπερόριζας και ανακατεύουμε με θυμάρι, καυτερή πιπεριά, ηλιέλαιο, νερό και στιγμιαίο στερεωτικό. Μαγειρεύουμε στους 200°C για 100 λεπτά και τυλίγουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο. Ανακατεύουμε το ζωμό κρέατος με μίξερ, καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τους κύβους μάνγκο.

Το ρύζι με φιστίκια (ανάλατα) και κολίανδρο είναι εξαιρετικό με αυτό το πιάτο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε