Σάλτσα λεμονιού με λαβράκι

Σάλτσα λεμονιού με λαβράκι Σάλτσα λεμονιού με λαβράκι
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 800 γρ. ολόκληρα λαβράκια πλυμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κουταλιές κάπαρη σε χοντρά κομμάτια
  • 2 λεμόνια σε φέτες (χωρίς φλούδα)
  • ελαιόλαδο
  • βούτυρο
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τρεις με τέσσερις παράλληλες σχισμές πίσω από το κεφάλι και από τις δύο πλευρές με ένα κοφτερό μαχαίρι, έτσι ώστε το ψάρι να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε μέσα-έξω με αλάτι, πιπέρι και γεμίζουμε την κοιλιά με λίγο μαϊντανό, λίγο θυμάρι και 1 φύλλο δάφνης. Πασπαλίζουμε το δέρμα ελαφρώς με αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C. Τηγανίζουμε το ψάρι σε ελαιόλαδο. Το ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, αλείφωντάς το με ζωμό από το τηγάνι.  Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο και αδειάζουμε το λάδι. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κάπαρη, τις φέτες λεμονιού, το υπόλοιπο θυμάρι, τη δάφνη και το μαϊντανό. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το λαβράκι σε ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω σάλτσα λεμονιού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε