Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έδεσσα

Συστατικά

  • 5 κιλά πιπεριές
  • 2 κουταλιές αλάτι
  • 200 ml λάδι

Εκτέλεση

Ζεματάτε τις πιπεριές σε νερό που βράζει με λίγο αλατάκι, για 4-5.Τις ξεφλουδίζετε και τις κάνετε πουρέ. Αυτό μπορεί να γίνει με τα μικρότερα ή μεγαλύτερα μηχανήματα που διαθέτει κάθε κουζίνα, αλλά οι παλιές νοικοκυρές περνούσαν τις πιπεριές από σήτα ή ψιλό τρυπητό.

άζετε τον πουρέ πιπεριάς σε μια σακούλα από κάμποτο (χοντρό πανί πάντως για να μη φύγει η πιπεριά) για να στραγγίσει το πολύ νερό.

Ύστερα απλώνετε τον πουρέ πιπεριάς σε ταψί και τον βάζετε στο φούρνο να στεγνώσει. Ανάλογος με την ποσότητα της πιπεριάς είναι και ο χρόνος που θα μείνει στο φούρνο. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή: 120-150°C. Θα ανακατέψετε δυο τρεις φορές τη σάλτσα και, όταν διαπιστώσετε ότι δεν έχει νερά, θα προσθέσετε το αλάτι και το λάδι και θα την βάλετε σε αποστειρωμένα βάζα με λάδι από πάνω.

Κρατάει ολόκληρη χρονιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε