Σαλιγκάρια στιφάδο

Σαλιγκάρια στιφάδο Σαλιγκάρια στιφάδο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό σαλιγκάρια μέτρια
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 5 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σαλιγκάριασε αχνιστό νερό, τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε πολύ καλά για να φύγουν τα σάλια τους  και με ενα μαχαίρι καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, το ξύδι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, το  νερό και αφήνουμε να βράσουν  για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και συνεχίζουμε για ακόμη 20 - 30 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε