Σαλάτα φασολάκια

Σαλάτα φασολάκια Σαλάτα φασολάκια
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 480 γρ. πράσινα φασολάκια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά κουκουνάρι
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λειωμένη
  • λίγες σταγόνες σάλτσα Ταμπάσκο
  • 4-5 ντοματίνια

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα φασολάκια, βάλτε τα σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Βράστε τα 5 λεπτά, σουρώστε και βουτήξτε τα σε παγωμένο νερό, σουρώστε καλά, ανακατέψτε τα με λάδι και λεμόνι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Απλώστε το κουκουνάρι σε ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, ψήστε το στο φούρνο 5 λεπτά.Προσέξτε μην καεί. Ανακατέψτε χυμό ντομάτας, σκόρδο και Ταμπάσκο σε μικρό σκεύος. Αφήστε να πάρουν βράση, σιγοβράστε χωρίς καπάκι σε χαμηλή φωτιά 8 λεπτά να μείνει το μισό υγρό. Αφήστε να κρυώσει. Βάλτε τα φασολάκια σε πιατέλα, περιχύστε με σάλτσα, πασπαλίστε τα με κουκουνάρι και γαρνίρετε με ντοματίνια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε