Ρολό κολοκύθας με σπανάκι

Ρολό κολοκύθας με σπανάκι Ρολό κολοκύθας με σπανάκι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 ½ κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • 6 φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα
  • 3 ½ κουταλιές βούτυρο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • γάλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε μια ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι με το αυγό, αλάτι, λίγη ζάχαρη και γάλα. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Βράζουμε την κολοκύθα σε κατσαρόλα με λίγο νερό σε χαμηλή θερμοκρασία, την αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τη φλούδα της και την περνάμε από σίτα. Σοτάρουμε τη λιωμένη κολοκύθα με το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα, λίγο μοσχοκάρυδο και αλάτι. Απλώνουμε τη ζύμη, από πάνω την κολοκύθα, το σπανάκι και τυλίγουμε σε ρολό. Το σκεπάζουμε, το τυλίγουμε σε τουλπάνι  και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε