Ψωμί πολύσπορο

Ψωμί  πολύσπορο Ψωμί  πολύσπορο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6000 γρ. αλεύρι 55%
  • 1000 γρ. ηλιόσπορους
  • 1000 γρ. λιναρόσπορους
  • 1000 γρ. σουσάμι
  • 1000 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. βελτιωτικό
  • 100 γρ. σταφιδίνη
  • 1000 γρ. ξινάδι
  • 6000 γρ. νερό 30°C

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από την προηγούμενη ημέρα σε 6000 γρ. νερό θερμοκρασίας 30°C μαζί με τους ηλιόσπορους, τους λιναρόσπορους, το σουσάμι και τις νιφάδες βρώμης. Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το βελτιωτικό, τη σταφιδίνη, το ξινάδι χωρίς άλλο νερό και ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως στο χωριάτικο ψωμί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε