Ψητό της κατσαρόλας

Ψητό της κατσαρόλας Ψητό της κατσαρόλας
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά αρνί (μπούτι) ή 2 κιλά μοσχάρι (φέτα)
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια νερό ζεστό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Δένουμε το κρέας με σπάγκο κουζίνας, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφού πάρει μερικές βράσεις, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο ζεστό νερό μέχρι να βράσει καλά και να μείνει μόνο με το λάδι του. Μόλις βράσει αφαιρούμε το κρέας, βγάζουμε τον σπάγκο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα, για να διατηρηθεί ζεστό και σερβίρουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, πουρέ πατάτας, κροκέτες και οποιαδήποτε άλλη γαρνιτούρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε