Πρασόπιτα

Πρασόπιτα Πρασόπιτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο κατσικίσιο ή φυτικό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι ξερή μαγιά μπύρας
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

  • 1 κ. πράσα ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. φέτα τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Σε μια λεκάνη αδειάζουμε τα 3/4 από το αλεύρι. Ανοίγουμε στη μέση μία λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και τη μαγιά μπύρας. Ζυμώνουμε τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το χλιαρό νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη, λεία ζύμη. Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια, βάζουμε το ένα σε αλευρωμένο σκεύος και το σκεπάζουμε. Με πλάστη ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλευρώνοντάς την κάθε τόσο. Μόλις τελειώσουμε, την τοποθετούμε σε ταψί με ανασηκωμένες τις άκρες και τη βουτυρώνουμε.

Για τη γέμιση

Σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε τα πράσα με τα αυγά και το τυρί και αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί. Με την υπόλοιπη ζύμη, ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το απλώνουμε πάνω από τη γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και περιχύνουμε την πίτα με λιωμένο βούτυρο φροντίζοντας να πάει παντού. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C μέχρι να ροδίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε