Πιπεριές γιαχνί

Πιπεριές γιαχνί Πιπεριές γιαχνί
15 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 4 κόκκινες πιπεριές (κατά προτίμηση Φλωρίνης)
  • 5 αυγά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 ώριμες ντομάτες (ή 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μυζήθρα τριμμένη
  • μαϊντανός
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη καυτερή πάπρικα
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 0,5 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες. Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με καλά ζεσταμένο ελαιόλαδο. Μόλις ξανθύνει προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να σοταριστούν για αρκετή ώρα μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες πολτοποιημένες, το σκόρδο, όλα τα υπόλοιπα υλικά, ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιουν όλο τους το νερό. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μυζήθρα και το μαϊντανό, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις πιπεριές. Τις αφήνουμε να βράσουν για λίγη ώρα με ανοιχτή την κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το αυγό και από πάνω.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε