Πιπεριές γεμιστές με φιστίκι

Πιπεριές γεμιστές με φιστίκι Πιπεριές γεμιστές με φιστίκι
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 300 γρ. πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα φιστίκι
  • 4 μεγάλες πιπεριές (Φλωρίνης ή πράσινες μακρόστενες)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Βράστε τις πατάτες για περίπου 10 λεπτά και κάντε τις πουρέ.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον πουρέ πατάτας, τα τυριά, τα φιστίκια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Κόψτε τις πιπεριές στη μέση κατα μήκος και καθαρίστε τις από τα σπόρια και γεμίστε τις με το μείγμα. Τοποθετήστε τις σε ένα ταψάκι, περιχύστε με λίγο νερό και λάδι και ψήστε τις αρχικά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά και άλλα 15 λεπτά ξεσκέπαστες μέχρι να μαλακώσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε