Πιπεριές γεμιστές με φέτα

Πιπεριές γεμιστές με φέτα Πιπεριές γεμιστές με φέτα
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 12 μέτριες πράσινες πιπεριές
  • 400 γραμμ. φέτα
  • 5 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι σούπας θυμάρι
  • 1/2 γρ. πιπέρι
  • 2 ποτ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 2 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 2 κουτ. σούπ. σκόρδο τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος τους, βγάζουμε τα σπόρια και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε τα αυγά, το θυμάρι και το πιπέρι. Γεμίζουμε τις πιπεριές, τις κλείνουμε με τα «καπάκια» τους. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 ποτήρια λάδι, κι όταν κάψει, τοποθετούμε όρθιες τις πιπεριές και τις τηγανίζουμε προσεκτικά χωρίς να χυθεί η γέμιση. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Για τη σάλτσα, βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον πολτό από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, και την αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Όταν πήξει ελαφρά, περιχύνουμε μ' αυτήν τις πιπεριές και τις σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε