Πιλάφι με άνηθο

Πιλάφι με άνηθο Πιλάφι με άνηθο
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
  • 2 ποτ. νερό ή ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό του κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και όταν πάρει μερικές βράσεις, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με πετσέτα, για να απορροφήσει τα υγρά του, και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με άνηθο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε