Παχύ με φασόλια

Παχύ με φασόλια Παχύ με φασόλια
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κομμάτι παχύ
  • 1/2 κιλό φασόλια ξερά
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αποβραδίς βάζουμε τα φασόλια σε νερό να φουσκώσουν και βγάζουμε από το κιούπι, στο οποίο είναι παστωμένο, ένα κομμάτι «παχύ» και το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Την επομένη σουρώνουμε τα φασόλια, τα βράζουμε για 15 λεπτά, τα ξαφρίζουμε και χύνουμε το νερό τους. Βγάζουμε από το νερό το παχύ και το στεγνώνουμε. Παράλληλα σε μια χύτρα ζεσταίνουμε το 1/2  ποτήρι νερό με το «παχύ». Όταν το λίπος αρχίζει να λειώνει, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, προσθέτουμε τα φασόλια και συμπληρώνουμε με νερό, ώστε να καλυφθούν καλά. Ρίχνουμε τον πελτέ, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τέλος το αλάτι με προσοχή, γιατί ήδη το παχύ ήταν παστωμένο μέσα σε αλάτι και έχει τραβήξει. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1-1 1/2 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε