Ωμοπλάτη αρνιού γεμιστή

Ωμοπλάτη αρνιού γεμιστή Ωμοπλάτη αρνιού γεμιστή
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ωμοπλάτη αρνιού
  • 3 κουταλιές αγνό βούτυρο γάλακτος
  • συκώτι ή εντόσθια
  • 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι για γεμιστά
  • λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο
  • μαϊντανό ή μία φλούδα πορτοκαλιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα εντόσθια στο λάδι μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν όμως χρώμα, τον μαϊντανό, το ρύζι και ανακατεύουμε λίγο. Πασπαλίζουμε με χυμό λεμονιού μέσα και εξω την ωμοπλάτη και αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό της. Γεμίζουμε και ράβουμε καλά με χοντρή βελόνα και κλωστή, για να μην άνοιξει. Αφού ράψουμε, αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά. Απλώνουμε με το χέρι μας βούτυρο και κανέλα, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε στους 150° C για 3-4 ώρες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε