Ντομάτες ξερές με κουρκούτι

Ντομάτες ξερές με κουρκούτι Ντομάτες ξερές με κουρκούτι
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος

Συστατικά

  • 24 ντομάτες ξερές
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • λίγο μάραθο
  • νερό όσο πάρει
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεραίνουμε από το καλοκαίρι τις ντομάτες ως εξής: Διαλέγουμε κόκκινες ώριμες ντομάτες. Τις πλένουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε δυο κομμάτια. Τις αλατίζουμε πολύ καλά και τις απλώνουμε πάνω σε ξερά χόρτα για να τις βλέπει ο ήλιος. Παραμένουν αρκετές ημέρες στον ήλιο για να ξεραθούν πολύ καλά. Δεν πρέπει να μείνει καθόλου υγρασία για να μη μουχλιάσουν. Όταν ξεραθούν τις περνάμε μία-μία σε κλωστή και τις κρεμάμε σε ξηρό μέρος.

Όποτε θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε ξερές ντομάτες στο νερό για μία ημέρα, έτσι ώστε να φουσκώσουν και να ξαλμυρίσουν. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και νερό όσο πάρει, για να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ρίχνουμε τις ντομάτες στο χυλό και παίρνουμε μία-μία κουταλιά ντομάτα με χυλό. Τις τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές σε καυτό λάδι.

Σερβίρονται ζεστές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε