Μπουγατσάκια με κιμά

Μπουγατσάκια με κιμά Μπουγατσάκια με κιμά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 250 γρ. πρόβειο ή αρνίσιο κιμά
  • φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό
  • 1 κουτ. σούπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να απορροφήσει τα υγρά της. Κόβουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα 10x10 εκ., βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλιά από τη γέμιση, διπλώνουμε στα τέσσερα σαν πουγκάκι και τοποθετούμε τα μπουγατσάκια σε βουτυρωμένο ταψί, αφού βουτυρώσουμε την επιφάνειά τους με πινέλο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε