Μπακαλιάρος παστός πλακί

Μπακαλιάρος παστός πλακί Μπακαλιάρος παστός πλακί
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 φύλλο μπακαλιάρο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 κουταλιές σούπας ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρυγανιά προαιρετικά

Εκτέλεση

Βάζουμε τον μπακαλιάρο αποβραδύς στο νερό να ξαρ-μυρίσει. Την επόμενη τον καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες. Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί μια στρώση πατάτες, το μισό κεμμύδι ξυμμένο, όλο τον μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια, από πάνω το υπόλοιπο κρεμμύδι, τις υπόλοιπες πατάτες και ανάμεσα στον μπακαλιάρο το ρύζι. Μετά ξύνουμε τις ντομάτες, περιχύνουμε το φαγητό, ρίχνουμε λίγο λάδι και προαιρετικά την φρυγανιά. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε