Μαρινάδα για χοιρινό με πορτοκάλι και σαφράν

Μαρινάδα για χοιρινό με πορτοκάλι και σαφράν Μαρινάδα για χοιρινό με πορτοκάλι και σαφράν
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 πορτοκάλια, το χυμό και τη φλούδα
  • 1 λεμόνι, το χυμό και τη φλούδα
  • 1/2 φλιτζάνι λικέρ της επιλογής μας
  • 1/2  κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουταλιές κρασί ''Μαδέρα''
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά κόκκοι μαύρου πιπεριού σπασμένοι
  • 1 κουταλάκι αλάτι χοντρό
  • 1/4 φλιτζανιού μείγμα φρέσκων βοτάνων (φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανός)
  • 1/4 φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Λίγο σαφράν διαλυμένο σε 2 κουταλιές βραστό νερό

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Διατηρείται 1 εβδομάδα σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Μαρινάρουμε κοτόπουλο για 3-4 ώρες και χοιρινό για 4-6 ώρες.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε