Λακάνη

Λακάνη Λακάνη
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 1-1 1/2 κιλό κρέας κατσικίσιο ή άρνίσιο σε μικρά κομμάτια με κόκαλο
  • 2-3 φλυντζάνια χόντρος (χοντραλεσμένο σιτάρι)
  • 1-2 ντομάτες ξυσμένες ή 1 κουταλάκι σάλτσα ντομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι ή βούτυρο
  • νερό άνάλογο

Εκτέλεση

Αλέθουμε στον μύλο το σιτάρι, το κοσκινίζουμε σε χοντρό κόσκινο και βγάζουμε το φλούδι, που μαζεύεται στο κέντρο του κόσκινου. Βάζουμε στην λακάνη, ειδικό πήλινο σκεύος ή κατσαρόλα, το χόντρο μαζί με το κρέας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό σε αναλογία 4 φλυτζάνια νερό περίπου για κάθε φλυτζάνι χόντρο. Κλείνουμε ττην λακάνη με το καπάκι της, την τοποθετούμε σε φούρνο αναμμένο με κλαδιά και την καθίζουμε στην καρβουνισιά. Όταν μισοψηθεί, ξεσκεπάζουμε την λακάνη και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να  κάνει κρούστα το φαγητό.

Όταν σερβίρεται, πρέπει νά είναι χυλωμένο και όχι πολύ στεγνό.

Συνήθως τό βάζουμε στό φούρνο άπό βραδύς και τό βγάζουμε τήν άλλη μέρα τό μεσημέρι. Μπορούμε άκόμα νά τό ψήσουμε στον ήλεκτρικό μας φούρνο ή στό φούρνο της γειτονιάς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε