Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες

Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κοτόπουλα μεγάλα
  • 70 γρ. λάδι
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε, πλύντε και καψαλιστέ τα κοτόπουλα. Κόψτε τα σε μερίδες, αλατοπιπερώστε τα και αφήστε τα να στραγγίσουν καλά.Βάλτε σε μία φαρδιά κατσαρόλα το λάδι, ρίξτε μέσα τα κοτόπουλα να τσιγαριστούν καλά.Προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1,5 ώρα.Ανάψτε το φούρνο στους 200°C και βάλτε σε ένα ταψί τη σάλτσα χωρίς τα κοτόπουλα. Προσθέστε 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό ακόμα. Βάλτε το ταψί στο φούρνο, μόλις αρχίσει η σάλτσα και βράζει, ρίξτε τις χυλοπίτες, ανακατεύοντας στην αρχή συχνά, για να μην κολλήσουν.Αφήστε τις να βράσουν για ένα τέταρτο της ώρας και μετά βάλτε μέσα στο ταψί και τα κοτόπουλα. Αφήστε το φαγητό ακόμα στο φούρνο για λίγα λεπτά.

Σερβίρετέ το ζεστό με τριμμένο τυρί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε