Κολοκυθάκια τουρσί

Κολοκυθάκια τουρσί Κολοκυθάκια τουρσί
10 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά κολοκυθάκια πολύ μικρά
  • 500 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ξύδι
  • 1 χούφτα αλάτι
  • 5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι σινάπι
  • 1 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το λάδι με το ξύδι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τα βάζουμε σε λεκάνη μαζί με το σκόρδο, το σέλινο, το αλάτι, την καυτερή πιπεριά και τα ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει το λάδι με το ξίδι ρίχνουμε μέσα το σινάπι. Στη συνέχεια γεμίζουμε καθαρά βάζα με τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο, συμπληρώνουμε το λάδι με το ξύδι από την κατσαρόλα, τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά, και κλείνουμε τα βάζα καλά. Τα αφήνουμε να σταθούν για 15 ημέρες χωρίς να τα ανοίξουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε